2013’s største danske skandale

Hvis der var noget i de danske medier der sprang fuldstændig i luften i 2013 var det nok uden tvivl GGGI-sagen og Lars Løkkes rolle i hele skandalen. Om du var investeret i politik eller ej, er jeg sikker på du sikkert har set denne nyhed rulle over din skærm døgnet rundt i de dansker medier tilbage i oktober 2013. Du får dog alligevel en opfriskning, hvad denne sag handlede om.

  • GGGI er kort for The Global Green Growth Institue, og er en organisation som er fortalere for en verden med økonomisk vækst, men også bæredygtighed på et miljømæssigt plan.
  • Ikke alle har troet på det koncept GGGI. Tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach har faktisk tidligere udtalt at selve støtten til GGGI er blevet oprettet på et svagt grundlag.
  • Formand for Venstre Lars Løkke Rasmussen har været formand for GGGI siden juni 2012.
  • Christian Friis Bach var hurtigt ude og erklære følgende da en koreansk rigsrevision tilbage i november 2012 i en rapport anklager GGGI for misbrug af offentlige midler ”Der står ikke noget om korruption i den rapport, og derfor står der heller ikke noget om korruption med danske midler”.
  • Det springer dog helt i luften i starten af oktober i 2013, da Ekstra Bladet eksponerer 15 rejser, som alle løber op i over 1 mio. kr. Penge brugt på 1. klasse, luksushoteller og limousiner. Brugt af ingen andre end vores allesammens formand for GGGI og Venstre Lars Løkke Rasmussen.
  • 20. Oktober 2013 fremlægger Lars Løkke Rasmussen så alle sine rejsebillag og svarer i 3 timer derudover også ærligt på de spørgsmål pressen måtte have omkring sagen.
  • 2 November 2013 er der ifølge GGGI blevet brugt 8784,50 kroner i 2012 på diæter til Lars Løkke. Han har selv nægtet denne udbetaling.

Hele denne sag ender med at to embedsmænd får en ”advarsel” for deres medvirken i sagen om rejseregler, men kan beholde deres job. Den tredje embedsmand fratrådte selv sin stilling. Han har ikke længere samme ansvar og løn i ministeriet. Christian Friis Bach siger selv om skandalen ”ærgerligt forløb” men ser sagen som afsluttet og, at alle ”nu kan komme videre”.
Du kan se lidt et udklip af Lars Løkke Rasmussens pressemøde her:

(Visited 80 times, 1 visits today)