Følelsen af aldrig helt at være god nok

Jeg vil gerne dele noget med jer læsere, som jeg tror vi alle på et eller andet tidspunkt i et eller andet omfang har oplevet i vores liv. Lige denne oplevelse handler om min søster. Min søster har altid været super kreativ og super god til at lære fra sig. Det var derfor ingen overraskelse for resten af os, da hun tilbage i 2013 sagde at hun havde søgt ind på lærerstudiet på Metropol på Frederiksberg. Jeg var sikker på at hun ville naile optagelsesprøven og stryge direkte igennem studiet på vej til at blive Danmarks bedste lærer.

Følelsen af aldrig helt at være god nok

Følelsen af aldrig helt at være god nok

Den dag hun fik svar fra skolen ringede hun til gengæld grådkvalt til os, med ”nyheden” om at hun ikke blev optaget på skolen – og kun var tre point fra, at komme ind. Det fik mig til at tænke lidt over det der med at blive afvist.

Det gælder ikke bare studie, men generelt bare alt tror jeg – det klart at ingen kan lide at blive afvist. Lige meget om det er en fyr, en ven eller et studie. Jeg tror måske lidt det er fordi, det at blive afvist nærmest er et blå stempel for, at der er noget ved dig selv, du skal lave om for at blive accepteret.
Nu skriver jeg jo om min søsters oplevelse, men jeg er heller ingen undtagelse, vil jeg lige tilføje. Selvom jeg (heldigvis) aldrig har oplevet at blive afvist af studiemæssige grunde, kender jeg alt til følelsen af at blive afvist. Jeg har altid dyrket rigtig meget sport helt fra da jeg var barn, til faktisk også i dag. Ligesom alle andre har jeg haft dage hvor jeg bare har følt mig så pokkers tilstrækkelig.
Så til derude som læser det her, og måske du stadig har den der følelse af aldrig at kunne være helt god nok,  så kan jeg forsikre dig om at det går over! Det tror jeg er det vigtigste at huske på, når vi står i en situation og føler os afvist overfor noget eller nogle, hvor vi virkelig bare har gjort alt hvad vi har kunnet. Så giv dig selv en high five, for ved du hvad – du sgu god nok!

(Visited 101 times, 1 visits today)